Jazz en theater met Mike Boddé

Mike BoddéIn september en oktober 2011 speelde ik in de Nederlandse theaters met Mike Boddé. Samen met Marcel Serierse (drums), Udo Pannekeet (bas) en Wim Bronnenberg (gitaren) begeleidden we Mike’s voorleesvoorstelling ‘Pil’ met mooie liedjes en veel jazz. Op de foto, van links naar rechts: Marcel, Wim, Mike, Udo en Tom.

Je kent Mike wellicht van tv. De man is niet alleen erg geestig, hij is ook nog rete-muzikaal en speelt menig conservatorium-geschoold pianist van de spreekwoordelijke sokken. Om de concurrenten helemaal kapot te maken, schreef hij ook nog een boek. ‘Ach ja, dat kan hij ook nog.’ hoor je ze verzuchten, de handen ten hemel werpend. Ik kan je vertellen: Mike is een feest om mee te werken.

‘Pil’ is het begin van een vernieuwde samenwerking met Mike, die ik eind jaren tachtig leerde kennen op het podium in het Leidse jazzcafé The Duke. In 2013 gaan we weer samen het theater in, ditmaal met een muzikaal duo-programma.

In het boek Pil schrijft Mike ontwapenend, persoonlijk en met veel humor over zijn depressie, de manier waarop hij daarmee is omgegaan en tenslotte de overwinning. Het boek maakte veel los, onder andere op tv bij Pauw en Witteman. Kijk hieronder naar een fragment van deze uitzending:

Abonneer
Laat het weten als er

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Helemaal met Rene eens. Dacht laatst eens terug aan de eerste (?) show van Mike Bodde… ‘Marcel van de Put heeft Gilles de la Tourette’ en ‘Osteoporose, houdt uw botten heerlijk broos’… Om vervolgens jaren later met ex-schoonmoeder (riskant) ouderwets een potje te gaan lachen… om in een totaal andere show terecht te komen. Waar de jazz en studietour de band met mijn schoonmoeder gelukkig zelfs versterkte :) (red. ze mocht gewoon weer mee terug, zittend naast me in de auto, niet de dakkoffer). En nu komt dan een heleboel samen in een erg fijne voorstelling; mogen bijwonen in Breda.… Lees verder »

Beste Tom en Band,
We hebben erg genoten in het kennemer theater van Beverwijk van Mike Boddé, maar nog meer verrast door de fantastische band die stond te spelen.
Veel complimenten voor de muziek, mijn kinderen van 16 jaar waren mee en die vonden de band het leukst van de hele avond. Keigoed en erg vet, zeiden ze.
Vriendelijke groet
Marijke en familie

Ah te gek! Daar heb ik zin in. Ik vind eigenlijk alles wat Boddé in het theater maakt geweldig (geen principekwestie, maar is tot nu toe gewoon zo gebleken :), en de persoonlijke anecdotes in z’n shows scoren voor mij erg hoog. Dus deze show belooft wat.

Daarnaast vind ik zoveel bekenden in de band ook wel erg leuk! :)

Cheers!