Met Mike Boddé en Peter Tiehuis: ‘Lied tegen de eenzaamheid’

In het kader van de ‘Week tegen de Eenzaamheid‘ schreef pianist, componist, zanger en creatieve duizendpoot Mike Boddé een prachtig liedje.

In oktober 2019 werd ik samen met meestergitarist Peter Tiehuis uitgenodigd door Podium Witteman om het liedje live op tv mee te spelen met Mike.

Een jaar na dato valt me op hoe actueel het liedje eigenlijk nog is. Veel mensen zitten alleen thuis, sociaal geïsoleerd, afgescheiden van de wereld.

Een wandelingetje, een bezoek, naar een café, terras of restaurant, een avond naar de film, theater of concert: het kan nu allemaal niet, het is niet zo vanzelfsprekend als het was. Even knuffelen is voor velen niet mogelijk.

Zou corona ons leven voorgoed veranderen? Of kunnen we ooit terug naar hoe het was? We weten weinig dingen zeker. Daardoor zijn er momenten waarop de hele situatie uitzichtloos lijkt. En dan is ‘alleen’ al snel ‘eenzaam’.

Weinig mensen kunnen eenzaamheid zo mooi onder woorden brengen als Mike Boddé. En muzikaal zit het prachtig in elkaar.

contact potlood pen foto (c) tom beek

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie