Forever and a day

In juni 2018 boekte ik een studiodag samen met vier van mijn lievelingsmuzikanten. Er lagen vier liedjes op de plank. Mijn plan was niet eerst repeteren, maar in de studio uitproberen en meteen opnemen.

Je slaat eigenlijk een stap over. Minder tijd om na te denken en meer tijd voor spelen en intuïtie. Dat houdt een opname ook fris. Meteen opnemen dwingt je om muzikale keuzes te maken. Over de spanningsboog, de dynamiek, de sound.

Het resultaat van deze opnamedag is de EP Forever and a day.

Mijn geweldige medemuzikanten hier zijn pianist Karel Boehlee, gitarist Tim Langedijk, drummer Marcel Serierse en bassist Udo Pannekeet. Udo was ook geluidstechnicus.

Is het jazz? Geen idee. Het heeft wel alle kenmerken ervan. Strak geregisseerde popmuziek is het ook niet, maar ook daar heeft het wel iets van weg. De electronische elementen verweven zich met de akoestische klanken, maar dat maakt het geen synthesizermuziek.

Dus wat kun je ervan zeggen? Dat laat ik liever over aan journalisten. Ik maak muziek. Ben vooral benieuwd wat jij ervan vindt, als luisteraar. Laat het me weten!

Hier is de teaser.

CREDITS

Tom Beek – tenor saxofoon
Karel Boehlee – piano + Fender Rhodes + synthesizers
Tim Langedijk – gitaar
Udo Pannekeet – bas
Marcel Serierse – drums + percussie
Anna Serierse – stem op ‘Zinedine’.

EP (lengte 27 min.)
TomLaLa Records © 2018
TLLR 1806

Gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd door Tom Beek.

Opgenomen op 20 juni 2018 in Wedgeview Studio, Woerdense Verlaat door Udo Pannekeet.

Mix: Udo Pannekeet en Marcel Serierse.

Mastering: Sander van der Heide, Wisseloord studio, Hilversum.

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie