Big Time!

Een modern jazz/fusionkwintet uitgebreid met vier blazers, dat is Big Time. Dat is zowel de naam van de groep als de naam van het album dat is opgenomen in de zomer van 2009. Big Time spettert, fluistert, rockt, improviseert en ontroert. Deze all-star band combineert de wendbaarheid van een moderne jazzgroep met het krachtig collectief van een groter ensemble. Diepte, warmte, dynamiek en ‘edge’ in prachtige orkestraties, kraakheldere composities en een internationale sound.

Bekijk en bestel Big Time in de webshop

Naast de saxofoon als belangrijkste solist wordt de sound van Big Time bepaald door de Fender Rhodes, bespeeld door Rob van Bavel, door de gitaarnoten van Martijn van Iterson en natuurlijk de blazers. Speciaal voor deze plaat schreef Henk Huizinga twee arrangementen. Udo Pannekeet en Marcel Serierse tekenden voor de productie.

Big Time, de derde cd van het eigen label TomLaLa Records, zit verpakt in een met cellofaan beschermde transparante jewelbox, met een 24 pagina’s tellend boekje. Met foto’s van Hans Reitzema en tekstbijdragen van zanger/cabaretier Kasper van Kooten, saxofonist Hans Dulfer en journalist Ton Ouwehand.

“De sax van Tom Beek gaat recht naar het hart”— De Volkskrant

Lees ook ‘Vier sterren voor Big Time in De Volkskrant

credits:
Tom Beek (tenorsax / sopraansax / altsax)
Martijn van Iterson (gitaar)
Rob van Bavel (Fender Rhodes)
Udo Pannekeet (basgitaar / mix / productie)
Marcel Serierse (drums / mix / productie)
Ilja Reijngoud (trombone)
Tini Thomsen (baritonsax / basklarinet)
Ray Bruinsma (trompet / flugelhorn)
Martijn Delaat (trompet / flugelhorn) (en live: Jan van Duikeren)

Bekijk ook de live uitvoeringen van de plaat Big Time op YouTube, zoals Sweet Liberation en Send in the clowns.

Tom Beek Big Time groepsfoto 2009 Ray Bruinsma, Jan van Duikeren, Tini Thomsen, Rob van Bavel, Marcel Serierse, Ilja Reijngoud, Tom Beek, Udo Pannekeet, Martijn van Iterson foto (c) Esther van Nes

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie