Big Time!

Een modern jazz/fusionkwintet uitgebreid met vier blazers, dat is Big Time.

Dat is zowel de naam van de groep als van de cd, het album dat is opgenomen in de zomer van 2009.

Deze all-star band combineert de wendbaarheid van een moderne jazzgroep met het krachtig collectief van een groter ensemble.

Big Time spettert, fluistert, rockt, improviseert en ontroert.

Diepte, warmte, dynamiek en ‘edge’ in prachtige orkestraties, kraakheldere composities en een internationale sound.

“De sax van Tom Beek gaat recht naar het hart”— De Volkskrant

Naast mijn eigen rol als belangrijkste solist wordt de sound van Big Time bepaald door de Fender Rhodes, prachtig bespeeld door Rob van Bavel, door de ongeëvenaarde gitaarnoten van Martijn van Iterson en natuurlijk de blazers. Speciaal voor deze plaat schreef Henk Huizinga twee schitterende arrangementen. Udo Pannekeet en Marcel Serierse tekenden voor de warme, heldere productie.

Big Time, de derde cd van mijn eigen label TomLaLa Records, zit verpakt in een met cellofaan beschermde transparante jewelbox, met een luxe boekje van maar liefst 24 pagina’s, full color. Met foto’s van topfotograaf Hans Reitzema. Met liner notes van zanger/cabaretier Kasper van Kooten (met wie ik veel samenwerkte), saxofonist Hans Dulfer en journalist Ton Ouwehand.

credits:
Tom Beek (tenorsax / sopraansax / altsax)
Martijn van Iterson (gitaar)
Rob van Bavel (Fender Rhodes)
Udo Pannekeet (basgitaar / mix / productie)
Marcel Serierse (drums / mix / productie)
Ilja Reijngoud (trombone)
Tini Thomsen (baritonsax / basklarinet)
Ray Bruinsma (trompet / flugelhorn)
Martijn Delaat (trompet / flugelhorn) (en live: Jan van Duikeren)

Bekijk ook de live uitvoeringen van de plaat Big Time op YouTube, zoals Sweet Liberation en Send in the clowns.

Big Time is de derde cd van mijn eigen label TomLaLa Records, zit verpakt in een met cellofaan beschermde transparante jewelbox, met een luxe boekje van maar liefst 24 pagina’s, full color. Met foto’s van topfotograaf Hans Reitzema. Met liner notes van zanger/cabaretier Kasper van Kooten (met wie ik veel samenwerkte), saxofonist Hans Dulfer en journalist Ton Ouwehand.

Tom Beek Big Time groepsfoto 2009 Ray Bruinsma, Jan van Duikeren, Tini Thomsen, Rob van Bavel, Marcel Serierse, Ilja Reijngoud, Tom Beek, Udo Pannekeet, Martijn van Iterson foto (c) Esther van Nes

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie