‘True Friends’, het langverwachte solo-debuut van zanger Lo van Gorp

De onweerstaanbaar innemende zanger Lo van Gorp bracht zijn langverwachte solo-debuut uit: True Friends.

Het album is in maart in Japan uitgebracht. Daar timmert Lo van Gorp (Garp) als helft van het duo Martin & Garp al aardig aan de weg.

De wereldwijde release wordt binnen enkele weken verwacht. Op zijn website (die ik gemaakt heb) kun je al wat beluisteren.

Trots

Allereerst ben ik trots om als saxofonist en arrangeur te hebben meegewerkt op een paar tracks van dit album. In de blazerssectie was ik in bijzonder goed gezelschap: samen met trompettist Jan van Duikeren, trombonist Louk Boudesteijn en Lo zelf, op altsax.

Maar ik ben vooral trots op mijn goede vriend. Een jaar of twaalf geleden probeerde ik ‘m ergens op een Leids terras, een schop onder zijn bourgondische achterwerk te geven. Ga nou eens een plaat maken! En dat is eindelijk gelukt. Supergoed zelfs.

Lo van Gorp + Patrick Drabe foto (c) Carla Gorter -36-2
Patrick Drabe + Lo van Gorp, foto Carla Gorter
Lo van Gorp CD True Friends P-Vine Records Japan

True Friends

In de liner notes vertelt Lo over het familiegevoel dat zo kenmerkend is geweest bij het maken van deze plaat. Intrigerend en ontroerend.

Alles moest tussen de bedrijven door: schrijven, opnemen, arrangeren, perfectioneren, produceren, mixen en mastering. Het hele proces nam zo’n zeven jaar in beslag. Periodes waarin sommige vrienden door diepe dalen gingen. Scheidingen, ziektes, burnouts, financiële problemen. Ze vonden steun bij elkaar. Samen muziek maken bleek een ideaal medicijn tegen de verschillende crises.

Het album ademt precies dat gevoel: muziek, daar leven we voor. De dalen zijn er nu eenmaal, de pieken vier je samen. Het is de rode draad op True Friends. De nummers, de teksten en de productie zijn daardoor sterk, geloofwaardig en overtuigend.

Wie hem kent, weet dat Lo méént wat hij zingt. (En dat hij veel te bescheiden is.)

Hier is een teaser met een aantal fragmenten van het album:

Lo van Gorp + Patrick Drabe

Met een groep alle tijd nemen en in alle rust bedenken, beslissen, uitvoeren en perfectioneren: het is een democratisch principe dat in de muziek doorgaans averechts werkt. Toch zijn Lo van Gorp en co-producer Patrick Drabe daar heel goed in geslaagd.

True Friends is niet alleen een hartverwarmende explosie van brother- en sisterhood, het is vooral een product van een sterke, gezamenlijke muzikale visie die Lo en Patrick Drabe samen hebben gecreëerd.

Invloeden van southern rock, The Eagles, Michael McDonald, James Ingram en Steely Dan zijn allemaal te horen. Maar Lo is his own man.

En hij bewijst het: muziek maken doe je niet alleen. Maar met je muzikale familie.

Ik vind het een schitterende plaat. En ik kan geen mooiere bestemming bedenken voor deze lange, intensieve reis dan op deze manier de vriendschap te vieren met muziek. Ik hoop dat luisteraars net zo blij zijn met Lo, als iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Love you! Ik hoop dat je de wereld verovert met je gouden stem.

Alle info en credits vind je op de pagina True Friends.

Lo van Gorp, foto (c) Carla Gorter Fotografie
Lo van Gorp, foto Carla Gorter

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

4 gedachten over “‘True Friends’, het langverwachte solo-debuut van zanger Lo van Gorp”

  1. Het is lang wachten op deze CD. Hoop die toch snel te kunnen bestellen en dan te gaan genieten.
    Voorruit Lo, doe er gelijk een tweede plaat achteraan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie