Tom Beek — White & Blue

Mijn eerste eigen album uit 2005. Zes eigen composities. Producer Reyn is verantwoordelijk voor romantische, vintage sound. Het titelnummer ‘White & Blue’ won in 2005 de prijs voor Beste Compositie tijdens de Dutch Jazz Competition. Gemaakt met de muziekmaatjes uit zowel mijn conservatoriumtijd en uit de Leidse jazzscene, die in de begintijd van mijn carriere een belangrijke rol speelden.

De muziek had ik al lang in mijn hoofd. Maar de stap zetten om deze plaat daadwerkelijk te maken, heeft meer dan tien jaar geduurd. Over de balans ben ik tevreden: de nuances en dynamiek van de jazz, met hier en daar de sfeer en klankkleur van popmuziek.

Dit in eigen beheer uitgebrachte album kreeg lovende recensies en vormde in het najaar van 2005 het startschot voor mijn activiteiten onder eigen naam.

artiest: Tom Beek
titel: White & Blue

label: TomLaLa, 2009 (cd / download)

credits: Tom Beek (tenorsax / sopraansax / basklarinet / mellotron), Karel Boehlee (piano / Fender Rhodes), Martijn van Iterson (gitaar), Jeroen Vierdag (basgitaar / contrabas), Marcel Serierse (drums / percussie), Lodewijk van Gorp (lead zang), Ilja Reijngoud (trombone), Jan van Duikeren (trompet), Wies Ingwersen (zang), Reyn Ouwehand(keyboards / producer)

links: iTunes | bol.com | Bandcamp

Aardig detail is dat ik in het begin — ik was immers niet alleen artiest maar ook mijn eigen label — de cd’s hoogstpersoonlijk rondbracht bij platenzaken. Dat werkte prima. Helaas zijn de meeste van deze jazzspeciaalzaken inmiddels van de aardbodem verdwenen.

Met het Tom Beek Quintet dat uit deze plaat voortkwam, heb ik eerst in 2006/2007 uitgebreid getourd langs de Nederlandse podia, waar onder het Bimhuis en het North Sea Jazz Festival. Deze concerten leidden weer tot het tweede album Live under the Sun.

De cd is uitgevoerd in een fraaie, transparante jewelbox met een 12 pagina dik, full-color boekje met foto’s van Frits de Beer. Ik schreef zelf de liner notes. (Voor de verzamelaars: de 1e druk is in het Nederlands, de 2e in het Engels.) White & Blue is de eerste cd van mijn eigen label TomLaLa Records.

Abonneer
Laat het weten als er

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties