Tom Beek Quintet — Live Under the Sun

Live under the Sun is het live-album uit 2007 van het Tom Beek Quintet.

Na het studioalbum ‘White & Blue’ zijn we in 2006 en 2007 veel op pad geweest met elkaar. De band is gegroeid, we kregen een eigen dynamiek, een eigen sound. Live was er ruimte die er in de studio nog niet was. Ruimte om te stretchen, om samen op ontdekkingsreis te gaan. Het is precies dát gevoel — naast onze studioversies — dat ik wilde vastleggen. Het resultaat is Live under the Sun.

Er is een groot verschil tussen ‘live’ optreden en opnemen in de studio. De tegenstellingen zijn fascinerend. In de studio met perfectie en precisie de ultieme details van je muziek vormgeven: het geeft een bepaalde bevrediging. Maar dit steeds willen controleren kan ook leiden tot oeverloos geneuzel. De eindeloze drang om te perfectioneren kan voortgang soms in de weg staan. En de vraag is — nadat je een nacht hebt doorgehaald om drie noten te veranderen — of de luisteraar straks ooit het verschil hoort.

Downloaden? Luisteren? iTunes | Bandcamp

Live spelen, in het vuur van het moment, is een heel ander verhaal. Elk moment dat komt, moet je meteen weer loslaten. Er kan niets overnieuw. Maak je een vergissing, dan blijft-ie pijnlijk in de lucht hangen. Tenminste, als je niets doet. Vraag dit aan Herbie Hancock, die in staat is om een ‘foute noot’ om te zetten in een nieuwe, geniale muzikale zin. Dit is de kunst van het improviseren. Hoe meer ik het bestudeer, hoe meer ik me realiseer hoe ongelooflijk moeilijk het is. Tegelijkertijd is dat juist de magie, op het brandpunt van kennis en intuïtie.

Het cd-album is prachtig uitgevoerd in een glanzende digipack, met foto’s van Hans Speekenbrink. Live Under The Sun is de tweede cd van mijn eigen label TomLaLa Records.

credits Tom Beek (tenor sax), Karel Boehlee (piano / fender rhodes / synthesizer), Martijn van Iterson (gitaar), Jeroen Vierdag (basgitaar / contrabas), Marcel Serierse (drums)

Abonneer
Laat het weten als er

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties