Tekenaar / illustrator gezocht!

UPDATE
Dank voor de geweldige respons op mijn bericht van februari 2014. Het is niet meer nodig om te reageren, dank voor je begrip :)

Ik zoek op korte termijn een tekenaar/illustrator om mee samen te werken. Het gaat om een boek waar ik op dit moment aan bezig ben. Zelf kan ik niet zo goed tekenen helaas :) Voel jij je aangesproken of ken je iemand? Dan hoor ik het graag voor 21 februari.

Wat voor tekenaar/illustrator zoek ik? Ik zoek iemand met een sterke verbeeldingskracht, die teksten en ideeën omzet in beeld. Iemand met een onderscheidende, visuele kijk op informatie en entertainment, iemand die snapt waardoor mensen worden gedreven. Met oog voor detail, met humor en goede smaak. Iemand die zowel abstract als concreet kan denken. Iemand met een digitale workflow, die goed snapt hoe het Internet werkt.

Beelden met effect. Het spreekt voor mij vanzelf, dat tekst en beeld elkaar versterken. Eén van de eerste dingen die ik met je wil doen, is komen tot een gezamenlijk doel en het bepalen van de creatieve strategie. Bij mijn eerste boek heb ik de lijnen al uitgezet. Daarbij heb ik dus de rol van producent. En jouw opdrachtgever. Ik neem het zakelijke risico en blijf dan ook zelf eindverantwoordelijk.

Een kwestie van smaak. Ik ben opgegroeid met boeken. Eindeloos veel boeken. Gek ben ik op tekeningen. Fiep Westendorp, Dick Bruna, Quentin Blake en Philip Hopman: zomaar wat favorieten. Verstand heb ik er niet van. Dat is jouw vak. Maar ik houd van beeldverhalen waarin je je meteen herkent. Een pakkend perspectief samengevat in een paar rake lijnen. En hey, een goed beeld scheelt mij weer duizend woorden!

Wat zoek ik in de persoon? Iemand die het leuk vindt om met mij te werken, met wie ik een vruchtbare creatieve klik voel, van wie ik inspiratie en energie krijg, die mij aanvult, stimuleert en het beste in mij naar boven haalt. Zelf zie ik mijn leven en werk als één grote ontdekkingsreis.

Wie ben ik en wat doe ik? Ik ben een bevlogen muzikant (saxofonist) die ook graag schrijft. Vanuit mijn eigen belevingswereld en levenservaring werk ik dagelijks met muziek, taal en beeld. Zowel vanuit artistiek perspectief als in opdracht. Mijn website heeft zich inmiddels ook ontwikkeld tot een platform, waarbij eigen (digitale) producten een belangrijke rol gaan spelen. Mijn dagelijkse werk is om anderen (en mezelf) ermee te helpen, te vermaken, te troosten, te verrijken en te groeien. Ik werk graag, veel en hard. Ik ben goed georganiseerd maar doe soms dertig dingen tegelijk. Voor een ander kan dat misschien ongestructureerd overkomen, voor mij niet ;-) Ik houd van deadlines. Enne.. mijn eigen tekeningen vind ik niet goed genoeg, anders had jij dit bericht niet gelezen ;-)

Ik hoor graag van je vóór 20 februari. Herken jij je in deze oproep, heb je zin om kennis te maken, mail me dan wat werk (bijvoorbeeld via wetransfer) en een korte toelichting. Ik kijk uit naar je reactie!

21 gedachten over “Tekenaar / illustrator gezocht!”

  1. Hallo Tom, Ik kreeg jou vraag via een contact van Edith Peters (Benny Vreden). ik heb voor hun wat illustratiewerk verricht t.b.v. twee prentenboekjes en diverse musicals. Ik stuur het adres van mijn website. Mocht je geïnteresseerd zijn om verder te praten, dan hoor ik dat graag.
    Groeten,
    Ellen de Leede
    http://www.ellendeleede.nl
    06 42085906