Paul McCartney 'Here Today'

Paul McCartney schreef Here Today toen John Lennon overleed.

Nu kunnen we wel een lezing gaan geven, vol met anekdotes over de legendarische samenwerking tussen Paul McCartney en John Lennon. Waarschijnlijk het meest succesvolle duo in de geschiedenis van de muziek, aller tijden.

VRIENDSCHAP

We zouden ook een epistel kunnen schrijven over hun bijzondere vriendschap. Onderbouw door research, boeken en interviews.

Over hoe ze opgroeiden in Liverpool, als broertjes de wereld veroverden en ook weer ieder zijns weegs gingen. En daarna elkaar weer opzochten.

ANALYSE

Als geschoold muzikant zou ik me eraan kunnen wagen om, in een uitgebreide analyse, kunnen uitwijden over de compositie en de tekst. Over de muzikale keuzes die Paul McCartney maakte.

PERSOONLIJK

Als klap op de vuurpijl zou ik, als schrijver, een persoonlijk verhaal eraan vast kunnen plakken vol herinneringen, parallellen, verbanden, associaties en herkenning. En dat alles met een gezonde dosis melancholie.

Maar deze muziek heeft dat allemaal niet nodig. Het liedje zegt genoeg. Het liedje spreekt voor zich. Alles zit erin. Het wat, het hoe, het waarom.

Elke keer word ik geraakt door de pure schoonheid van Here Today.

Plaats een reactie