Black & White

In het voorjaar van 2020 maakte ik de korte track Black & White om een stemmige zwart-wit video te begeleiden, die ik zelf filmde en monteerde.

MUZIKALE ELEMENTEN

Een echte melodie ontbreekt en dat is bewust zo gemaakt. De productie heeft veel percussie, die Westafrikaanse sfeer geven, gecombineerd met beats en synthesizers. De gitaar wordt bespeeld door de geweldige Tim Langedijk, die in de studio geniaal is. De saxofoon bespeel ik natuurlijk zelf! Verder is het qua sounds vooral een impressie geworden van de muziek die ik bedenk en produceer in mijn thuisstudio.

Die snelste en goedkoopste manier om mijn muziek te bestellen en te downloaden is via mijn webshop.

VIDEO

In de jaren 2018 en 2019 ben ik veel bezig geweest met bewegend beeld. Vanuit hobbyisme, omdat ik zelf van films houd. Vanuit fascinatie voor de techniek. Maar vooral vanuit liefde voor fotografie, die ik sinds 2010 botvier op mijn Instagram account.

ZWART WIT

Zwart-wit vind ik eindeloos fascinerend. Groot fan ben ik van Anton Corbijn, van Stephan Vanfleteren en Alan Schaller. Wat doet zwart-wit met licht, diepte, contrast en compositie? Een mooie ontdekkingsreis.

Een korte zwart-wit video dus, met fragmenten uit mijn eigen leven en werk, die ik voorzag van muziek. That’s it.

Zwart-wit is ook de lijn die ik eind 2018 heb ingezet, met Darling en Here comes the rain. We gaan vrolijk verder!

MUZIEK BIJ BEELD

Regelmatig word ik benaderd met de vraag om muziek te maken, of saxofoon te spelen voor video’s, leaders, tunes, station calls en commercials. Daar leent de saxofoon zich natuurlijk heel goed voor! Zo’n persoonlijk en expressief geluid haal je niet uit de computer. Ook doe ik hele muziekproducties voor AV-projecten van a tot z.

Deze keer was ik zelf blij en trots om zowel beeld als geluid zelf te maken. Al staan mijn skills op het gebied van video nog in de kinderschoenen, natuurlijk!

Toen de muziek en de video klaar waren, wilde ik het juridisch ook vastleggen (om problemen te voorkomen). Dus het staat ook op Spotify.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel las je gratis. Vond je het artikel de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door een kleine bijdrage te doen. Een grotere bijdrage mag natuurlijk ook. Als veel lezers dit doen, kan ik dit soort artikelen blijven schrijven. Dank je wel!

Mijn gekozen waardering € -

Wil je ook per e-mail op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en andere leuke nieuwtjes? Meld je hier aan.