Muziek

Sinds 2005 produceer ik muziek in eigen beheer.

Op mijn albums, EP’s en singles ben ik als saxofonist de voornaamste solist en de producent, maar ook vaak componist en arrangeur.

Mijn verhaal vind je bij Over Tom

Hieronder vind je links naar alle releases.

SINGLES

Mijn eigen ontdekkingsreis door de wereld van zwart-wit fotografie en video, leidde tot het korte uitstapje Black & White, een Afrikaans getinte groove. Muziek als illustratie voor een eigen beeldverhaal.

Een dromerige, regenachtige dag in Den Haag gaf me inspiratie voor de melodie van Here comes the rain. Deze single uit 2019 die meer pop is dan wat ik ooit heb gemaakt. Prachtig ingespeeld door Joost Kroon, Arto Boyadjian en Erik Rutjes. De release viel samen met het overlijden van mijn vader, dat maakt het voor mij heel bijzonder.

Darling is een rhythm & blues-achtig nummer, dat eind 2018 uitkwam. Als je geen tijd, geen aanleiding of geen budget hebt om een heel album uit te brengen, maar wel mooie dingen wil blijven maken.

Studio

Forever and a day werd geboren in de studio en kwam in juni 2018 uit. Bij wijze van repetitie, nam ik vier eigen stukken op met vier van mijn lievelingsmuzikanten. Heel trots op.

Bliss is een liefdesverklaring aan de saxofoon uit 2012. Waar komt de klank van alleen saxofoon het mooiste tot zijn recht? Juist, in een kerk. De helft van de stukken werd daar opgenomen. En een paar nummers met Mike Boddé aan de piano. Guuz Hoogaerts schreef de liner notes.

White & Blue was mijn eerste initiatief uit 2005 waarop ik de stoute schoenen aantrek als artiest, bandleider, componist, arrangeur, producent. Alles tegelijk. Een plaat met veel eigen stukken, die ook nog een prijs won. Al mijn vriendjes spelen erop mee.

Big Time is een ambitieus album uit 2009, waarbij mijn kwintet werd uitgebreid met vier blazers. Dat leverde een aanstekelijke plaat op, een georkestreerde mengelmoes van alle stijlen die ik mooi vind. Met een dik boekje vol foto’s om aan te ruiken, en hoesteksten van Ton Ouwehand, Hans Dulfer en Kasper van Kooten. Op een paar exemplaren na uitverkocht.

Live

Conversations viel ineens op mijn digitale deurmat. Een live-opname uit 2009 van een optreden met mijn kwintet op het North Sea Jazz Festival, die ik in 2018 uitbracht. De opname hoefde alleen nog maar even door de mastering. Geen schijfje, geen papier, geen hoesje om aan te ruiken, digital only. Maar apetrots op mijn band! En hey, zelf de hoesfoto gemaakt.

Live under the Sun is een live-album van mijn kwintet, uitgebracht in 2007. Een document van een groep die in dat seizoen veel had opgetreden en naar elkaar toegroeide. Hoe leuk de studio ook is, weinig gaat boven de energie van live jazz!

Je vindt mijn muziek ook op YouTube.

bestel of download

Ik heb er nog een paar! Echte compact discs, met een boekje om aan te ruiken! Met teksten en foto’s. Ik hou ervan. Zelf gemaakt, extra leuk.

Wil je ‘m laten signeren? Andere speciale wensen? Laat me weten!

Die snelste en goedkoopste manier om mijn muziek te bestellen en te downloaden is via mijn webshop.

Tom Beek tenor saxofoon saxofnist conn ladyface 10m 1937 foto (c) tom beek