Mobiel pinnen = meer omzet

Welke muzikant verkoopt er nog zelf CD’s? Het tijdperk waarin de verkoop van cd’s een aanzienlijke bron van inkomsten was, ligt ver achter ons. Toch verkoop je in verhouding nergens zoveel als bij je eigen concerten.

Ik had eens gehoord van iZettle. En ging zoeken. Een mobiel pinapparaat aanvragen was zo geregeld. Ik kreeg het apparaatje thuis met de post, installeerde de bijbehorende app, voegde snel een paar producten toe en binnen vijf minuten kon ik pinbetalingen ontvangen via mijn smartphone.

Wat blijkt: bij alle optredens waar ik het PIN apparaatje meeneem, wordt veel meer verkocht. Met handtekening. Met persoonlijk contact. Met een leuk gesprek. Allemaal winst. Het aantal cd’s dat ik met mijn PIN-apparaatje bij concerten verkoop, blijkt zelfs meer dan dubbel zo hoog te zijn, ten opzichte van de situatie zonder mobiele PIN.

‘U kunt ook pinnen’ (ja zelfs contactloos) neemt blijkbaar een kleine laatste, essentiële drempel weg voor liefhebbers, om zich te verbinden aan een artiest.

Geweldig toch? Ik hoop oprecht dat iedere artiest hier zijn voordeel mee doet.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.