Met mijn kwintet op het Transition Festival

Op paaszaterdag 26 maart vindt het gloednieuwe Transition Festival plaats in TivoliVredenburg (Utrecht), een jazz & beyond festival in samenwerking met North Sea Jazz.

Transition

Volgens de organisatie bevindt de jazz zich in een overgangsfase, want de ‘iconen van de vorige eeuw en de grondleggers van de jazz zijn nagenoeg van het toneel verdwenen‘ De vraag stellen ‘is dit nog wel jazz?’ is ‘niet relevant meer‘. Het festival ‘wil avontuurlijke muziek brengen waar ruimte is voor improvisatie en experiment‘.

Een mooie eerste gelegenheid vond ik, om acte de présence te geven met drummer Mark Schilders, bassist Stefan Lievestro, gitarist Martijn van Iterson en pianist Timothy Banchet.

Wij nemen de luisteraar mee op een spannende ontdekkingsreis tussen energieke Amerikaanse hardbop, verstilde Europese klanklandschappen en uitgesponnen, lyrische sax-melodieën. Speciaal voor deze groep schreef ik een aantal nieuwe composities. Ik wil graag een samenspel tot stand brengen van bruisende ritmische energie, harmonische mystiek en intense, melodische verhaallijnen.

Line up

Op het Transition Festival spelen zo’n twintig jazzgroepen, verdeeld over de Grote Zaal, Pandora, Cloud Nine en Hertz. Onder meer Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen, Robert Glasper Experiment, Tord Gustavsen, Mark Guiliana, Roy Hargrove en Logan Richardson. Plus een paar spannende Nederlandse jazz-acts, zoals Gideon van Gelder, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Dimami en Teus Nobel, in de sfeer van de CloudNights.

Wij openen de avond van 18-19 uur. Hopelijk tot ziens in Utrecht!

transition festival utrecht

zhivago tom beek kwintet 2016

1 gedachte over “Met mijn kwintet op het Transition Festival”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.