Langs het tuinpad van Wim Sonneveld

Op het gymnasium deed ik eens een sketch van Wim Sonneveld. Mag ik een postzegel van een kwartje kende ik helemaal uit mijn hoofd. Hij was één van mijn grote helden (samen met Johan Neeskens).

Ook Paul van Vliet stond thuis altijd op de repeat. Wat blijkt? Na al die jaren nog net zo mooi. Ook zijn liedjes, zoals Meisjes van dertien. Gecomponeerd door jazzpianist Rob van Kreefeld!

Laat mijn liedjes dan maar zwerven‘ zingt Ramses Shaffy in Laat me. Ook zo’n zin die na veertig, vijftig jaar ongeschonden in de lucht blijft hangen.

In de jaren zeventig en tachtig was ‘kleinkunst’ voor mij aan de orde van de dag, de normaalste zaak van de wereld. Toon Hermans, Wim Kan, Koot & Bie, Freek de Jonge, Herman van Veen. En natuurlijk de muziek uit die tijd: Rogier van Otterloo, Toots Thielemans, Ruud Bos, Joop Stokkermans, Harry Bannink en natuurlijk alle Nederlandstalige pop.

Met veel plezier (en soms een beetje weemoed) denk ik eraan terug. Het geeft me een gevoel van rijkdom, ondergedompeld te zijn in liedjes en stukjes van al die geweldige Nederlandse talenten. Dankbaar dat ik het heb ‘meegekregen’.

In onderstaande video blik ik vooruit op mijn vijfde carte blanche-concert van aanstaande maandag. Dan ontvang ik Cor Bakker, Charly Angenois en Marcel Serierse. We spelen De schatkamer van de Nederlandse kleinkunst. Maar dan instrumentaal. Nummers uitkiezen (om zelf te spelen) uit zo’n rijke historie is geen gemakkelijke opgave. Maar wel heel luxe natuurlijk. We hebben de mooiste liedjes verzameld.

Laat je maandag verrassen. Meer details? Die lees je hier. Het wordt vast heel mooi. Let op: dit concert is eenmalig. Goed nieuws: er zijn nog kaarten. Zien we je daar?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.