Ingeborg Helder 'Light Interchange'

Graag deel ik met jullie het verhaal van Ingeborg: een goede vriendin, maar ook een geweldige en ondernemende zangeres.

Hoewel ze haar opleiding volgde aan het op traditionele jazz gerichte Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bewandelt Ingeborg Helder allerminst de standaard route van jazz-zangeres. Zo laat ze zich onder meer inspireren door melodieën uit de Balkan en de muziek van het ECM label. Veel van haar eigen composities hebben geen tekst. Deze instrumentale songs, waarin ze dus haar stem als melodie-instrument gebruikt, roepen een ruimtelijke, optimistische en energieke sfeer op. Heel bijzonder.

Vlak na haar afstuderen in 2011 ging ze de studio in voor de opname van haar eerste eigen cd. Haar album ‘Light Interchange‘ is nét uit en wordt donderdag 15 maart officieel gepresenteerd in jazzcafé Bird in Rotterdam. De toegang is gratis. Wil je erbij zijn, klik dan hier.

Ze wordt bijgestaan door een geweldige band: gitarist Wim Bronnenberg, pianist Rob van Bavel, bassist Udo Pannekeet en drummer Marcel Serierse.

ingeborg helder

Ik heb Ingeborg geholpen met de vormgeving van haar album, met de fotografie en de website. Het was heel plezierig om met haar te werken en ik ben erg trots! Op de cd-presentatie speel ikzelf als gast een nummer mee op sopraansax.

De reacties zijn zeer lovend. Fay Claassen bijvoorbeeld, is erg te spreken over Ingeborg: “Ze is een boeiende zangeres die mij diep heeft geraakt.” Check de muziek en wie weet tot de 15e!


Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie