Gijs

Vroeger woonde hier een meisje met een leuke rode kater, Gijs. Het meisje besloot te verhuizen, naar de overkant van de straat. En Gijs verhuisde natuurlijk mee. Maar Gijs kon maar niet wennen in het nieuwe huis. Zijn baasje wilde graag dat hij zich wat gelukkiger zou voelen en nam er een kitten bij, als speelmaatje voor Gijs.

Helaas had de komst van de nieuwe huisgenoot juist het tegenovergestelde effect. Sindsdien wil Gijs het liefst terug naar zijn oude huis — het huis waar wij nu wonen.

Bijna dagelijks komen we de markante rode kater tegen in onze tuin. Dan bellen we zijn baasje op. Die komt ‘m halen en neemt ‘m mee, naar huis. Dat gaat een paar dagen goed. Totdat we Gijs weer zien. Schuchter en zoekend. Bij de voederbakjes van onze eigen kat. Zo gaat het al maanden. Wat hij precies zoekt, is hier niet te vinden. Maar één ding is duidelijk: hij is liever hier dan daar.

Succes lieve Gijs, met het vinden van jouw thuis.

gijs

Abonneer
Laat het weten als er

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jammer dat jullie gaan verhuizen… ;-)

Gijs kan maar op 1 manier gelukkig zijn: terug naar zijn huis. Waar jij woont… dus… Kunnen Gijs en jij het goed vinden samen?

Adopteren lijkt mij een menselijke optie.