De magie van 10cc

Wie kent het nog uit de jaren zeventig, I’m not in love, het meesterwerk uit 1975 van 10cc van het album The original soundtrack.

Eric Stewart, Graham Gouldman, Kevin Godley en Lol Creme vormden samen de popband, die hun groepsnaam dankt aan het ‘vingerhoedje’ (de gemiddelde hoeveelheid sperma die vrijkomt bij een zaadlozing). Of dit correct is weet niemand, maar de succesvolle groep was geboren.

I’m not in love was zowel in Engeland als in de VS een groot succes. De grootste klapper zou in 1978 komen: Dreadlock Holiday.

Overigens verlieten Godley & Creme in 1976 de groep om als duo verder te gaan. In 1979 hadden ze een bescheiden hit met An Englishman in New York, en in 1985 met Cry — en de bijbehorende revolutionaire videoclip.

Terug naar 1975. Het duurt even, voordat de hoofdpersoon hier toegeeft aan de liefde. Gelukkig loopt het goed af.

De hoofdmaaltijd van dit blogje is deze korte documentaire over I’m not in love waarin het dubben (dubbelen) van de zangstemmen wordt toegelicht, één van de schitterende kenmerken die het toch al briljante, emotionele liedje legendarisch maakte. Klassieker!


Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, WordPress expert en consultant. Je vindt hem op Twitter en Instagram. Gek van jazz, fotografie , films en SEO. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie