Daddy’s Collection

Je kunt luisteren naar muziek. Daar begint alles mee, daar eindigt alles mee. Want muziek is er voor mensen die bereid zijn om te luisteren. Liefst naar iets anders dan de hele dag naar zichzelf.

Daarnaast kun je ook muziek maken. Dat geldt voor een gezond percentage van de wereldbevolking, die de vrijheid (en de bijbehorende verantwoordelijkheid) heeft om daar het beste van te maken. Maar: ook muziek máken draait om luisteren. Is dat zo? Ja dat is zo.

In je vrije tijd kun je tenslotte ook lullen over muziek. Daarover gaat dit blogje.

Zo werd ik onlangs benaderd door Hans Mantel, die op de drie bovengenoemde onderdelen een buitengewoon hoog moyenne scoort. Hij belde me en vertelde me over zijn hobbyclubje van gepassioneerde muziekliefhebbers, die elkaar regelmatig bestoken met pareltjes uit de platenkast. De nieuwswaarde is zeker niet de belangrijkste insteek — nóg een voordeel.

Onder de naam Daddy’s Collection zijn ze online actief en delen ze muziek. Geen technisch of audiofiel geneuzel. Maar het echte werk: leuke stukjes over muziek die ráákt.

Mij werd gevraagd om daar enkele keren per maand ook eens stukkie voor te schrijven. En ik zei ja. Want dat doe ik graag. De meeste zul je ook hier lezen, op mijn blog. Erg leuk! Dan weet je ervan.

Update, januari 2019: de samenwerking is inmiddels beëindigd.

Daddy’s Collection | website | Facebook | Twitter

7 gedachten over “Daddy’s Collection”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.