Blazers op het nieuwe album van Niels Geusebroek: 'Lines'

Zanger Niels Geusebroek maakte een mooi nieuw album en ik mocht erop meespelen.

Voor een aantal nummers arrangeerde ik de blazers en speelde ze in, samen met Arjan Muusz en Rik Mol.

Geusebroek is één van de meest succesvolle nieuwkomers van 2013/2014. Toch was hij al een tijd bezig. Hij timmerde jarenlang flink aan de weg met de band Silkstone. De band had relatief veel succes, maar brak nooit helemaal door. In 2009 hield de groep op te bestaan.

Hij deed in 2011 mee aan het tweede seizoen van The Voice of Holland. Ook al won hij niet, het leverde hem wel drie noteringen op in de Single Top 100.

In 2012 scoorde hij een enorme hit met Year of Summer samen met de hardstyle DJ Wildstylez. Het werd zelfs een gouden plaat.

Intussen werkte hij aan zijn album Lines met Sven en Bol van Marmalade Music, het producersteam dat eerder succesvolle albums maakte voor Sven Hammond Soul, Shary-An en Ben Saunders.

In augustus 2013, kort na de release van het album Lines, verwierf Niels Geusebroek nationale bekendheid met zijn nummer één-hit Take your time girl. Dat nummer zong hij live bij Radio 538 in het programma van Ruud de Wild. Het was speciaal geschreven voor het baby’tje in de buik van nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood.

Mooie muziek, goeie gozer, geweldige stem, ik geloof in Niels.

studio microfoon microphone rode home studio sax recording foto (c) tom beek

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie