Bert Jansma over Bliss: “mooie lijnen, poëtische rust en intense lyriek”

Jazz-journalist Bert Jansma schreef in Den Haag Centraal een recensie over mijn cd Bliss. Dankjewel voor je mooie woorden Bert!

Enkele citaten:

“De muzikale vraag naar de weersomstandigheden in deze stad stelt nu ook jazzsaxofonist Tom Beek op zijn nieuwste cd Bliss. Het is bij hem een solootje van niet meer dan twee minuten en twaalf seconden, maar die is wel tekenend voor zijn benadering.

Tom Beek is de man van mooie lijnen, laverend tussen een genietend gevoel van poëtische rust en intense lyriek.

Naast trio- en kwartetstukken, speelt hij op ‘Bliss’ meerdere solo’s (tenor- en sopraan) opgenomen in de oud-katholieke St.Vituskerk in Hilversum. Waarbij de natuurlijke galm van die kerk bijna als een gewijde mantel hangt om stukken als Chopins Nocturne nr 2 en zijn eigen Into the dark.

Bert Jansma is een geliefde persoonlijkheid in de Nederlandse — en vooral de Haagse — jazzwereld. Dat zeg ik niet zozeer omdat hij goede recensie heeft geschreven, maar omdat hij van de muziek houdt. Dat voel je. Hij is nieuwsgierig, staat open voor jonge musici, is oprecht geïnteresseerd.

schrijven met de hand pen papier bloggen copywriting tekstschrijven foto (c) tom beek

Tom Beek is saxofonist, copywriter, WordPress expert, vormgever en fotograaf. Je vindt hem op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie