Album Gregor Hamilton: ‘Through my eye’

Gregor Hamilton is een zeer gewaardeerd muzikant en een goede vriend. Hij is betrokken bij een groot aantal Nederlandse topproducties zoals Ruth Jacott, Nick & Simon, Jan Smit en De Beste Zangers. Ook maakte hij regelmatig muziek in opdracht, bijvoorbeeld voor De Efteling.

Gregor Hamilton

Gregor’s Grote Muziekavond was de titel van zijn eerste eigen cd uit 1999, opgenomen in het Haagse Café De Paap. Zijn tweede solo-album liet zo’n twaalf jaar op zich wachten. Als je de muziek hoort, begrijp je waarom het zo lang geduurd heeft.

Het is de manier waarop alle muzikale details zijn uitgewerkt, de zorg die aan de liedjes en aan de productie is besteed.

Gregor’s muziek raakt je recht in het hart: authentieke, heldere songs met invloeden van James Taylor en Toto.

Through my eye

Through my eye is een schitterende plaat geworden die het wachten dubbel en dwars waard maakt.

Op zijn tweede ‘kindje’ spelen allemaal geweldige musici en solisten mee uit vriendenkring van Gregor Hamilton, waarmee hij de afgelopen jaren gespeeld heeft, die allen – bekend of onbekend – tot de top van Nederland behoren.

Solisten zijn onder andere Lesley van der Aa, Jan Dulles, Lo van Gorp en Astrid Akse. Alweer een project waar ik heel trots op ben dat ik eraan mocht meewerken!

De muziek en meer over Gregor vind je op zijn website Hamilton Music. Het album is te koop op iTunes!


Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie