Tom Beek — Bliss

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column][vc_column_text][arve url=”https://vimeo.com/220112737″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Een liefdesverklaring aan de saxofoon.

Alleen in helder water zie je diepte“, schreef de dit jaar overleden Rutger Kopland.

In de stilte, tussen de gedachten door, worden onze verhalen verteld. Onze momenten, onze twijfels, onze bewegingen. In de stilte is het helder.

Op Bliss ga ik, met mijn saxofoon, de confrontatie aan met de stilte. Spannend, als een dans, bijna vloeibaar, ontstaat er een gesprek.

De plek alleen is al bijzonder. De oud-katholieke St. Vituskerk in Hilversum vormt het magische toneel voor zes spannende solo saxofoon stukken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

artiest: Tom Beek
titel: Bliss
label: TomLaLa, 2012 (cd album en download)
links: iTunes | Bandcamp
credits: Tom Beek (tenorsax / sopraansax), Mike Boddé (piano), Udo Pannekeet (bas), Tim Langedijk (gitaar), Marcel Serierse (drums)

Duo met Mike Boddé

Aan de prachtige Steinway vleugel, in de studio van Paul Pouwer in Amsterdam, nam ik nog eens vier duetten op met Mike Boddé. Ook Udo Pannekeet, die het album produceerde, was te gast als begeleider.

Op Bliss staan improvisaties, nieuwe composities en werk van o.a. Piazzolla, Chopin, Zawinul en Harry Bannink. Die lijst vat mijn roots mooi samen.

Bliss is een liefdesverklaring aan de saxofoon. De heilige graal van de saxofoon is natuurlijk melodie.

Op de reprise van Water spelen ook Tim Langedijk (gitaar) en Marcel Serierse (drums). Een gedragen, folk-achtige afronding van het album.

Bliss vraagt om herhaald luisteren. Dans je met me mee?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1456086909251{padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #eeeeee !important;}”][vc_column][vc_column_text][arve url=”https://vimeo.com/58022649″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

18 gedachten over “Tom Beek — Bliss”

 1. Ik had ooit bedacht “ik koop je CD’s wel bij een concert, want volgens mij hou jij daar het meeste aan over”. Nou wil het met het concertbezoek niet zo vlotten, dus deze maar gelijk fysiek besteld. Geduld is een schone zaak; soms kan je beter muziek draaien.

 2. Dank Evert-Jan! Dat gevoel had ik zelf ook bij ‘Water’. En ja, natuurlijk signeer ik ‘m! :-)

 3. Mooi dat ‘Water’ ook eindelijk is vastgelegd. Herinner me de uitvoering tijdens je eerste “C’est le Tom qui fait la musique” nog heel goed.
  P.S. Je signeert de CD toch wel, wanneer ik ‘m via bovenstaande link bestel?

 4. TOM! wat snel. Wat maak je me gelukkig, Binnenkort kan ik weer voelen wat ik op 3 september in de Hilversumse kerk al mocht ervaren.
  Bliss in z’n volle betekenis!
  – Bliss is an emotional state that is characterized by perfect happiness (feelings of enjoyment, pleasure, and satisfaction)-

  Verrukkelijk

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.