Achter de schermen bij Pink Floyd

Waarom ik zo houd van muziekdocumentaires? Het is voor mij een manier om met vernieuwd of opgefrist inzicht naar de muziek te luisteren. Meer weten over achtergronden, verbanden en details geeft me een (nog) rijkere ervaring, een zekere verdieping. Het geeft ook nieuwe openingen om de vraag te bestuderen: hoe komt magie tot stand? Maar vooral geven docu’s mij reden om nog eens van goede muziek te genieten. Dat hoop ik dan ook door te geven.

Zo kwam via Open Culture docu’s tegen van twee klassieke Pink Floyd-albums The Dark Side of the Moon en Wish you were here. Tijdloos materiaal over hoogtepunten in het oeuvre van één van de meest originele en creatieve groepen aller tijden. Verdere tekst en uitleg zijn overbodig. Enjoy!

Via @openculture

4 gedachten over “Achter de schermen bij Pink Floyd”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.