Concert: ‘A tribute to Quincy Jones’

Even kijken welke cd’s ik heb van Quincy Jones, dacht ik vanochtend.

Nou, laat dat ‘even’ maar weg.

Alle muziekstijlen van de regenboog kwam ik tegen. De hele muziekgeschiedenis. Meer dan dertig albums vond ik in de gauwigheid.

Teveel zelfs, voor een onbewoond eiland. En nog steeds maar een fractie van wat hij heeft gedaan.

In zijn memoires plaatst Quincy Jones zijn leermeesters Dinah Washington, Ray Charles, Count Basie, Lionel Hampton, Sarah Vaughan, Frank Sinatra in het zonnetje. Ze leerde hem bescheiden te blijven en om te gaan met succes.

Het gaat niet om de prijzen die je wint, zegt Q, maar om de waarden die je bij je draagt. Over werk, liefde en integriteit. Dat is wat echt telt. ‘With your dreams intact, your heart felt firm and your spirit ready for another day’. Een geweldig boek trouwens, zijn autobiografie Q.

Over de legendarische arrangeur/producer is waarschijnlijk alles al gezegd en geschreven. Wat kun je doen? Nou, bijvoorbeeld een muzikaal eerbetoon in stijl!

Op zaterdag 30 november speel ik mee tijdens A tribute to Quincy Jones in de sfeervolle North Sea Jazz Club in Amsterdam. Meer informatie vind je op de site van de club of in de flyer hier onder. Let op: het concert is uitverkocht.

Er staat voor een paar centen op het podium die avond: Karel Boehlee, Arno Schlijper, Xander Buvelot, Martin Verdonk, Erik Rutjes en Danny Sahupala. Solisten zijn Ruud Breuls, Tollak Ollestad, Lou Guldemond, Brainpower, Marlayne, Shirma Rouse, Humphrey Campbell, Lodewijk van Gorp, Amber Gomaa, Nurlaila Karim en ikzelf.

Het optreden wordt opgenomen en uitgezonden door Djazz.tv.


Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner, vormgever en fotograaf. Je vindt hem regelmatig op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Reacties op “Concert: ‘A tribute to Quincy Jones’”

  1. Ja wat een held. Ik heb ‘m slechts 1x gezien (in de coulissen bij Stevie Wonder tijdens North Sea Jazz) en dat was al een hele ervaring πŸ˜‰

    Beantwoorden
  2. Nou, ik heb Quincy op afgelopen NSJ mogen zien, on stage bij het Metropole Tribute concert en later bij de Q&A in de NSJ Club.En: ik heb een cd-hoesje (Q’s Jook Joint uit 1996) kunnen laten signeren! Mijn NSJ dit jaa was dus helemaal GOED πŸ˜€

    Beantwoorden

Plaats een reactie